A JOURNEY FROM ENGAGEMENT TO MARRIAGE

Assalamualaikum... {^_^}


 nah! ambik...pagi-pagi buka terus gambar besar gedabak =P


Selamat pagi. selamat hari raya.wahahaha..sorry cik nur baru nak wish selamat hari raya kat korang. oh ada satu lagi selamat yang perlu diucap.. "SELAMAT PENGANTIN BARU" ! almaklum, bila saja raya pasti ada majlis kawin. bila ada cuti sekolah pasti ada makan free kat mana-mana (majlis kawin la ya). bila weekend pun pasti ada majlis makan free sebab sekarang orang buat kenduri kawin dah tak tentu masa. pantang ada cuti, pasti semua berlumba-lumba nak buat majlis kawin. TAPI.....ya..TAPI..dalam berlum-lumba itu, saja la cik nur nak mengingatkan.. eh cik nur! berlumba apa ni? hish korang ni...awat la cepat no lupanya...lumba kawin la..hihihi..ok la, saja la cik nur nak ingatkan walaupun cik nur lum kawin..hahaha..(gatai wat entry pasai kawin noooo). ingatkan...ingatkan..INGATKAN...ya...INGATKAN INI....sila la menonton filem tersebut (cik nur dah siap attach kan kat bawah tu). kalian pasti ketemu jawapannya. saja cik nur nak share dan nak kalian sendiri menilainya. cari dimana lebihnya, kurangnya, pengajarannya, cintanya, kasihnya, amannya, tenteramnya, hakikatnya, ukhwahnya, baiknya, buruknya dan macam-macam pengajaran lagi dalam filem yang cik nur kongsikan dibawah ni. semoga bakal-bakal pengantin sekalian alam, bakal-bakal nak bertunang, bakal-bakal yang merancang nak kawin, oh! yang baru berumah malah yang dah 15, 20, 40 tahun kawin pun dijemput untuk menonton. mana tahu kasih yang kurang makin menyubur. kasih yang subur semakin-makin subur. JADI SELAMAT BERCINTA SEMUA.. jangan syok menonton saja ya. ambil setiap intipati yang terdapat dalam filem ni. moga apa yang cik nur dapat, kalian juga dapat dan nampak serta aplikasikan dalam kehidupan (opsssssss..AWAS! semua ni untuk orang yang dah kawin dan bakal berkahwin saja...yang meningkat dewasa 20 tahun ke atas juga mesti menonton. jadikan sebagai pendorong masa depan). salam sayang, salam menonton, salam berkasih sayang untuk semua. sehingga ke temu dilain bicara..


 



comelnya dua orang makhluk ni...:)


**** hampir 10 kali (lebih kot, siap nak cari koleksi CD lagi) cik nur menonton filem ni, setiap kali itulah air mata tak pernah sunyi menjadi peneman. SELAMAT YA KALIAN..sediakan tisu awal-awal ;)



oh! suka untuk cik nur tinggalkan kalian dengan ini.........




source from FB



~love-life-faith-fate~

9 ulasan:

Anonymous

I enjoy reading write-up. Hope i can discover a lot more articles like this one. Thanks for posting.

cahaya inspirasi

alhamdulillah klu ia memberi manfaat. tq ;)

Anonymous

Very useful blog. Keep up the good work.

Anonymous

You need to participate in a contest for among the finest blogs on the web. I'll advocate this web site!

Anonymous

As a web site owner I think the material here is really magnificent. I appreciate it for your time. You must maintain it and keep it up forever! Excellent work.

Anonymous

GREAT publish and impressive in turn …will bear a try all the tips..Thanks……

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Love ~ Life ~ Fate ~ Faith | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in