MY SWEET DAY, OH MY RESPONSIBILITY!!!

penenang jiwa...kalau tgh panas hati, tgok muka ni pun x jadi nak marah:)
Hollah!! huhuhu...hari ni adalah hari yg nur akan keep the moment in my memory sehingga nafas ni terhenti (huhuhu..ayat mmg x bleh bla kan..) but...i'm serious ok! hari ni adalah hari paling kelam kabut dlm hidup. first thing for early morning i must to wash all my shirt, shawl n everything i wear for the week. (bukan i malas ok..but i mmg basuh baju 1 minggu sekali coz sejak da kerja ni i mmg x kan benarkan my mom or my sis in law or my sis wash my cloth) i dah besar ok. so susah mcm mana, i must to do it! even i busy (ciri2 anak mithali la konon). ok2..simpan citer wash2 cloth ni...yg nur nak citer hari ni adalah pasal my time table yg very  la sangat huru hara for today. oleh krn hr ni hr sabtu (weekend la katakan) nur cuba la bermalas-malasan atas katil lama2 skit. konon nye nak sambung tido.tuptup my sis kena g school, utk larian 1murid1sukan1malaysia, my dad plak g kebun, my mom kena pergi kenduri! so..how? wohoooo...sapa nak jaga muhaimin ni???is it me??????oh my god! actually nur bukanlah x pernah jaga muhaimin..but i x pernah jaga muhaimin tanpa salah seorg yg i sebut kat atas tu yer (my dad, my sis or my mom) so..it so worse day for me utk mulakan hari sabtu ni dengan jayanya (kononnye la) how come i nak kena jadi baby sitter, nak kemas umah, nak masak, nak basuh all my cloth and kemas kini my bedroom.??it so worse for me.hehehehe..

so nak dijadikan citer...oleh krn my sis yg baik hati dah tolong kemas dapur sbm g school adalah harapan sikit i punya tugas berkurangan..so..apa lagi dgn sepantas kilat i will try my best utk wash my cloth...tgh2 i asing2 kan my shawl, my t-shirt, my baju kurung, my jeans and my bla bla bla..tetiba waaaaaaaaaaaaaaaaa...alamak! my cute prince charming sudah bangun la..nampaknya mmg segalanya akan tertanguh...tp i tetap teruskan keje masukkan air dlm mesin pastu berkejar ambik muhaimin dr tempat tido dia..than dgn muka terkejut muhaimin tgh wawawa tu..he say to me (mhaimin dah pandai ckp sikit2) atok? (huh??itu ke first word dia bangun bila nampak muka i?) oh no!!! mcm bad day jer hari ni..relak2...i say to him yg atok g kebun..so dgn muka x bersalah muhaimin terus ckp ibu??(omg! ni mesti habis ar ni melalak pasni..so..dgn lagak kuasa sbgai mama i bawa muhaimin kuar umah jalan2 sambil jawab soalan dia. ibu pergi keje. so i tgok muka dia... huuuuuuuuuuuh...lega sbb da x nangis...nampaknya hr ni dia dah mula accept i dlm hidup dia..actually sblm ni muhaimin pun ok dgn i but dia x la biasa tinggal berdua je dgn i.tu la yg jadi huru hara hari ni..mungkin juga sbb keyakinan diri i yg x kuat...ish3..melebih2 fikiran..padahal x pape pun:P

ok2...habis citer pasal muhaimin tu. now nak citer how aku habiskan my sweet day dgn menjadikan diri sebagai mama tunggal utk muhaimin..hehehe..sangat menerujakan ok! sangat memberi motivasi, memberi inspirasi, memberi pengalaman yg penuh bermakna! (special thank to my lovely sis sbb sudi memberi i pengalaman berharga ini). so nak sambung citer..dlm sibuk2 layan muhaimin, i dok sibuk berlari kesana kemari kemas umah, memasak, buat susu muhaimin, bg muhaimin mkn, itu ini..itu ini...blablabla...(x larat mak nak citer satu2 kat entry nyah oi). nanti u all pun bosan nak habiskan membaca entry ni yg entah pape citer nya...but...i want to shared with u all yg i mmg dapat pengalaman yg sgat berarga dlm hidup utk hr ni...sekian..terima kasih.

next time, nur akan citer all about this lovely prince charming;)

psssssssssst...kalian rasa aku dah pas ke dpt lesen utk jd isteri org?mama budak?hehehe...(gatai ko nyah!)
~~life-love-faith-fate~~


4 ulasan:

lagenda

psssssssssst...kalian rasa nur dah pas ke dpt lesen utk jd isteri org?mama budak?hehehe...(gatai ko nyah!)




i like this statement :P

cahaya inspirasi

hahaha...sudah2...akk melawak jer...jgn bikin kontroversi...(i bukan artis punnnnn:P)

miharizar

ok pe..org kata "exposure"..jd di ms akn dtg dh x gelabah bewak lg..1 lg practice makes perfect..
klu gatal garu cepat2 jgn ragu2..

cahaya inspirasi

i hope so! pasni dah x menggelabah lagi dah..dah practice makes perfect! thanks to my lovely sis..lately ni i byk belajar dgn dia..

hahaha.dah x larat nak garu:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Love ~ Life ~ Fate ~ Faith | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in