MY LOVELY JULY...{@_@}

HOLLAH!! MORNING!! SALAM PAGI JUMAAT UTK SEMUA MY LOVELY READER & FOLLOWER..

Yuhuuuuu..pagi yang sungguh indah dengan cuaca yang sungguh sejuk, nyaman dan damai untuk hari ini. Actually tak ada apa yang meterujakkan nur dengan hari ini selain hari ini adalah hari pertama dalam bulan julai. Yeah..J-U-L-A-I!! bulan yang sentiasa dinantikan dalam setiap tahun, julai yang sungguh istimewa bagi diri nur, julai yang sangat bermakna dalam hidup. WHY JULY???because...julai adalah bulan yang sangat istimewa!!!!

Hurm...mesti ramai yang tertanya2 (macam la ramai follower?10 orang je pun..hehehe..but i know..i have a few friend yang selalu singgah baca my blog...tqvm for ur support!! love u all!!!) kenapa sekarang nur dah tak gunakan ganti diri "aku" dalam setiap ayat yang ditaip..? dah buang tabiat ke si nur ni?  dah kena sampuk hantu kak limah ke? nope la! Sebenarnya nur pun pelik..hehehe..pelik ke?memang serius pelik ok..selama ni mungkin nur tak perasan..but all my friend (baik yang jadi follower or sekadar silent reader) sentiasa perasan dengan perubahan ni...huhuhu. sungguh terharu ok! amat bermakna!! (jeles?nur pasti ramai yang jeles!!) WHY?mesti itu soalan yang ada dalam benak hati or akal fikiran kalian kan? tu la nur selalu tekankan "dalam hidup, kita perlukan kawan!!!" sebab kerana kawan adalah orang yang paling tahu mengkritik dan memahami diri kita baik yang buruk or sebaliknya. Why nur letak perkataan kritik dulu?sebabnya., kerana kritikkan kawan2 la nur tukarkan bahasa "aku" itu kepada gelaran "nur" (ganti nama yang sering nur gunakan ketika berbual dengan kawan2 dan sesiapa saja sebab nur memang jarang guna perkataan "aku" bila berbual) huhuhu..thanks you so much for my mom and dad yang mendidik diri ini!!!..hurm..now nur sedar kalau dulu, masa mula2 buat blog ni tak pernah terfikir pun yang akan ada kawan2 yang sudi nak jadi silent reader atau lebih tepat lagi yang mahu ikut perkembangan diri ni melalui blog..but now, i have to sedar lah kan yang i have a good friend around me yang sering menjadi penasihat, pembakar semangat dan tempat nur meluah rasa hati. Yang juga sekarang jadi silent reader blog nur walaupun kebanyakkan diantara mereka memang tak ada blog..so THANK YOU SO MUCH FROM DEEP IN MY HEART FOR MY LOVELY FRIEND! I LOVE YOU ALL! I LOVE YOUR CRITICISM!!(sangat menghargainya sebab kalian sering menjadi pengkritik terhebat nur. Tanpa kalian, mungkin nur tak sedar bahawa entry2 yang nur write selama ni tak mesra sepertimana selalu bila mana nur berkongsi cerita secara live dengan kalian.)

Jadi mulai sekarang (hari ni ok..julai ok ;)) setiap entry nur tak akan ada lagi perkataan "aku" kecuali pada sesetengah entry yang mungkin bergurau or something like that la..hehehe..

So, for my lovely july...welcome back to 2011! tak sabar nak tunggu 24 julai ni!!wow??apakah?apa yang akan terjadi dgn hari itu?ada prince charming nak datang meminangkah?jeng jeng jeng... ok la kita tutup dan sudahkan entry ini dengan tasbih kifarah dan suratul asr..

~~life-love-faith-fate~~

psssst: tunggu yer..24 julai nanti nur umumkan;-) 



9 ulasan:

Miera"i

'aku' vs Nur/Nor....

ok la tu...i pun jarang dgr u gune perkataan aku kan....

so dekat sikit follower u dgn diri u...

tapi u biase ke x, bile berckp dgn org lain, guna bahasa 'i/u'..yekla mane la tau semenjak u kawan dgn i, u pun terikut bhs tu...hehe (eh yeke)...

**woooo nape 24 julai..apekah..dimanakah...secret kaa....jgn lupe maaa, i nie kembor u.....so no secret each other maaa :-)

cahaya inspirasi

wau!nampaknya u mmg betul2 perasan i jenis mcm tu kan..actully mmg i rasa x selesa utk guna perkataan "aku" kecuali klu pihak yg satu lagi tu mmg mulakan bahasa mcm tu..so, i kena ikut keadaan org tu la..kena la hormat keselesaan org lain juga. but dgn kawan2 rapat dan kawan lain diaorg mesti tahu i jenis mcm mana.

pasal guna i/u tu.i ok jer..selesa:)mungkin juga sbb dah terbiasa sejak bekerja ni mmg kena guna bahasa2 mcm ni..huhuhu..

don't worry la..u pasti dpt agak punya knp dgn bulan julai.;)

bismiyusra

nur,kita sama la. sgt tertunggu2 bln july. tp kan,bila dah tiba buln july, terasa insaf je.sbb umur kian meningkt but amaln asih kurang.

psst,ingat x zmn sekolah dulu. kita bertuar2 hadiah, x pun kad.hehei

cahaya inspirasi

bismiyusra: erin...mana bleh lupa kenangan tu..always in my memory. kita berkongsi keistimewaan bulan julai sama2. yg berbeza cuma harinya saja;)

erm..betul tu..walau betapa happy nye dgn julai, nur tetap rasa takut..maklumlah.peningkatan umur dan amalan pula x sebanyak mana..semoga kita sama2 saling ingat mengingati..

pssst...jgn x tahu..surat2 masa kita duduk kat hostel dulu masa ada dlm kotak simpanan nur:)

cahaya inspirasi

lagenda: hye..akk dah blog walking kat ur site..hurm..senyap2 yer rupanya ada blog..lebih lama dari akk..since 2009 tu..malunya bila org lama sudi jengah2 blog akk yg baru merangkak ni..apa2pun thanks for ur support..

pssssstt...lepas ni bleh la jadi pereka grafik utk ubah suai akk punya blog ni...:P

madammondoq

wah.. apalah berita tu gaknya yek?? hehe..

miharizar

itulh nmnye kwn..saling tegur-menegur sesame sndri..
meminjam kata2 beliau(x ingt nm) "kwnmu adlh cermin bgmu & dirimu adlh cermin bg kwnmu itu......."
nmpk lbh santai & selesa..berbanding "aku" agak kasar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Love ~ Life ~ Fate ~ Faith | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in