Zaman Kanak-kanak Ninja Turtle vs Zaman Kanak-kanak Siber

Hollah!!! Ahaaaaaaaa...tgok dr tajuk mmg mcm hangat2 gitu kan...x pun mesti korang pk...ayooo..apa ini org la buat tajuk blog mcm ni...hahahhaha...Erm, apa2 pun suka hati korang la kan nak pk apa...so..bg yg rajin2 nak bc..sila la teruskan bacaan korang...hari ni tetiba aku terasa rindu dgn zaman kanak-kanak aku...aku pasti korang2 pun ada kenangan zaman kanak-kanak korang yg best2...cuba korang share2 @ kongsi2 citer korang dgn aku kat blog ni...mesti mcm2 citer kelakar sedih, kelakar seram, kelakar gaban yg terselit kat  minda korang tu kan...kan...so..x yah la korang nak malu2 nak kongsi dgn aku...meh kita pakat2 ingat balik citer zaman dolu2 kita semua...

~~bab permainan~~
ni yg paling aku suka citer ni...dulu2 klu gi sekolah mesti nak blk sekolah cepat2 kan sbb nak main pondok2, main cikgu cekgi, kawin2, main lubang tikus, main guli, baling2 tin, main getah, ceper, main bola rounders, sembunyi ibu, cop2 tiang (hah...kesian... tiang pun nak main cop2...)..aku gerenti punya korang pun ada main benda2 ni kan...so...x payah nafikan la kan...mmg best sangat la smpai aku pun naik pelik la bila kwn mak2 kita semua dok terjerit2 panggil kita suruh blk...hahahhaha


~~bab citer katun~~
haaaaaaa....ni yg paling x tahan ni..klu bleh bila dgar bunyi loceng blk sekolah gerenti klu blh semua nak jd otoman, nak jd gaban, nak jd ninja sbb nak smpai umah cepat2...yg paling x tahan bila cikgu matematik suruh buat kira2 mesti korang sibuk dok lukis gambar katun2 ni kan (ni bdk lelaki la)..pastu yg bdk2 pempuan aku gerenti la kan korang sibuk dok match matching kan gambar puteri2 yg korang lukis pelbagai tu dgn sticker yg entah pape tu kan...mcm video2 kat bawah ni:












~~bab nyanyi plak~~
aaaaaahaaaaaaaaa...yg ni aku paling suka...eleh2...korang pun suka kan...so..x payah nak malu2 mengaku...hahhahahaha...ada byk juga lagu yg melekat kat otak aku ni lagi...meh...meh..kita pakat ramai2 nyanyi ye...



Masa tadika lagu-lagu yang femes tentulah ni kan:

TWINKLE, TWINKLE


twinkle twinkle little star
how i wonder what you are
up above the world so high
like a diamond in the star
twinkle, twinkle little star
how i wonder what you are


BURUNG KAKAK TUA


burung kakak tua
hinggap di jendela
nenek sudah tua
giginya tinggal 2


lecum...lecum...
lecum ulala...
lecum...lecum...
lecum ulala...
lecum...lecum...
lecum ulala...
ggiginya tinggal 2



pastu bila dah masuk darjah 1 sampai 3, mesti la yang ni kan:




AIS KACANG


ais kacang. ais ais kacang
bila cuaca panas dan rasa dahaga
singgah sebentar
ais kacang di minta
susu dan jagung
kacang dan lengkong
air gula erwarna
campur semua
enak rasanya
kegemaran kita semua



CAN MALI CAN


can mali can ooo ooo
can mali can ooo ooo
can mali can
ketipung payung

ooo... ooo... ooo...
can mali can ooo ooo
can mali can ooo ooo
ketipung payung

can mali can ooo ooo
can mali can ooo ooo
can mali can
ketipung payung


~~life-love-faith-fate~~

4 ulasan:

Anonymous

zaman kanak2 mmg xboleh d lupekan....
bile terimbau kenangan zaman kanak2 terasa ingin panggil doremon menyruhnye menyediakan pintu ajaib utk kite kembali ke zaman kanak2...btol x....itu la keajaiban zaman kanak2,bile terimbau pasti akan tersenyum tergelak sendirian....tmbahan lg dgn sikap kenakalan d waktu itu menmbhkan lg seronok dan indahnye bile saat itu berulang kembali.....so kenang la saat zaman2 kite mase kecik2 dulu :-)

cahaya inspirasi

yea...betul tu..sangat setuju!!! zaman kanak2 adalah zaman yg paling terindah:)

miharizar

zaman yg paling seronok penuh keriangan & kenangan..tambah lg klu ade gmbr2 lme..pehh..mmmg terbaekk la wa ckp sama lu..x dapek den nk kato..seronok bebenor..tp klu la mase tu blh di reverse...kn best..tp inilah dia kitaran kehidupan...mase trus ke dpn kita smakin dewasa..ape pn yg pasti zmn kita gn zmn bdk2 siber skrg mmg ketara sgt bezanye..mcm langit & bumi...

cahaya inspirasi

ya..zaman kanak2 rebina dulu mmg terbaik dr ladang lah senang ckp!

betul tu zaman skrg dgn zaman kita dulu mcm langit dgn bumi...dulu2 kita main semuanya berteraskan alam semulajadi.guna tanah, pokok, daun, batu, kayu..bdk2 skrg...sikit2 lappy, sikit2 ps, sikit2 angry bird and etc...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Love ~ Life ~ Fate ~ Faith | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in