DIA GADIS YANG "VERY HUMBLE"

Hollah!!! wohohoho...tgok dr tajuk mmg best meletop gitu. Actually, it's about someone yg aku mula kagum dgn anugerah yg ALLAH berikan pada dia. IT'S TRULY HANIS ZALIKHA . Actually aku mmg serius x kenal langsung siapa Hanis Zalikha ni pada mulanya. Yang buat aku mula kenal dia bila one day tu aku terjumpa akaun FB junior aku masa kat kolej yg mmg sangat2 superb cantik mcm babydoll awal tahun hari tu (cuba korang bayangkan klu dah aku yg perempuan ni pun suka tgok dan puji dia apatah lagi lelaki kan? tp jgn ada pulak yg kata aku ni "les" ok...just menghargai nikmat dan kagum dgn anugerah yg ALLAH sediakan depan mata) Opsss....ok la berbalik pd citer Hanis Zalikha. Sorry la korang tetiba termelalut plak aku ni. Punyalah kagum dgn kecantikkan junior tu...hehehehe.. Actually kerana budak tu yg merangkap junior aku lah, aku mula kenal siapa Hanis Zalikha. Semuanya bila satu hari tu dia tulis kat wall dia mcm ni ok..."
jealousy is terrible disease..haters please get well asap!on behalf of my sisters (..........),yg mane account die telah di hack oleh si dengki yg sgt dengki dgn kecantikkan die,jgn la buang mase ..drpd duk dengki bek pegi bace blog hanis zalikha yg cantik gile tu then blaja mcm mane nk jadi chantik n humble..
" . Sapa yg x teruja kan nak baca dan tahu pasal Hanis Zalikha yg dia kagum ni padahal dia sendiri dah superb cantik ko....(erm...sekali lagi aku nak say sorry sbb aku just copy and paste je ayat dia kat wall FB atas sbb2 privacy. Biasalah kan, aku kena hormat juga hak privacy org ok. Actually juga yg ada ayat (......) tu ada nama adik dia, tp aku x bleh nak copy and paste kat sini la kan...So, berbalik pd citer Hanis Zalikha, oleh krn keterujaan aku menjelma juga time tu sbb nak tahu siapa org yg dia maksudkan, aku pun meng"google" la kan. Biasalah kan...nak tahu citer hot ko....sekali aku pun jumpa la belog (tiru ayat hanis) gadis cantik yg very humble seperti yg diperkatakan. Bangga korang bila aku tgok blog Hanis Zalikha. Rupanya wujud lagi perempuan cantik sempurna dan very humble dalam dunia ni (sorry la Hanis Zalikha, akk (aku sedar diri sbb aku lebih tua dr hanis) bukan nak mengampu Hanis..but it's truly u!!! itu pandangan tulus dr aku la kan lepas aku sanggup habiskan 5 hari utk baca semua post yang hanis buat dr mula dia menulis blog sampai ke hari ini..(tp aku x add la blog Hanis ni kat blog list yg aku ikut kan) sbb terasa diri ni mcm anak ikan lagikan..baru merangkak2 nak tulis blog dan kerana baca blog Hanis dan beberapa blog2 lain,  minat aku  mula wujud  untuk ada blog sendiri..mcm dapat motivasi gitu...tp aku x mampu la kan nak kalahkan Hanis Zalikha..hehehe...glemer ko bdk Hanis ni...ok itu je lah citer aku utk hari ni...keep up Hanis Zalikha kerana kamu ada pengikut kamu yg tersendiri dan mempunyai ruangan lingkup kamu yg tersendiri....be ur self  forever..pasti kamu akan berjaya di dunia dan akhirat...

******moral of the story, walau secantik mana diri kalian..andai kalian mempunyai kecantikkan dalaman (beauty inside)..aku percaya yg orang akan lebih menghargai dan menghormati kalian malah kalian akan lebih disukai oleh orang di sekeliling walau siapa pun kalian...

~~life-love-faith-fate~~

2 ulasan:

miharizar

syukurlh msh ade lg gurl spt tu dikala hidup di zmn yg smakin mencabar dgn segala godaan akn hanyutkn sape2 sj...based on xperience kebykn gurl yg muke ade market ni ade "anggerk" masing2...tp yg ni "one in a million"..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Love ~ Life ~ Fate ~ Faith | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in